Hedgefond-milliardær dro opp boligprisene med 5,5% etter kjøp til 2 milliarder

Gjennomsnittlige salgspriser i Manhattan fikk en "boost" i januar da hedgefond-mlliardær, Ken Griffin, kjøpte leilighet på Manhattan.

Det mest befolkede området i New York City, Manhattan, fikk en oppgang i gjennomsnittlige salgspriser da den dyreste eiendommen noensinne i USA ble solgt.Leiligheten ble FOX Business solgt for 238 millioner dollar, tilsvarende 2,051 milliarder kroner.Det skal ha økt gjennomsnittlige salgspriser på halvøyen med 967.000 kroner. Økningen bidro til at gjennomsnittsprisen på en bolig på Manhattan i første kvartal ble 18,26 millioner kroner.Det er tydelig at "luksus-leilighetene" drar opp gjennomsnittprisen, ettersom medianboligen ble solgt for 9,3 millioner kroner i samme periode.Transaksjoner fallerPartner i PwC fortalte til FOX Business at antall transaksjoner falt med 3 prosent. Fallet kommer av en kombinasjon med færre utenlandske kjøpere, og den sterke dollaren, sammen med tregere økonomisk vekst.- Boligmarkedet i New York City har alltid nytt godt av utenlandske kjøpere. I de siste 18 månedene har vi sett færre transaksjoner fra disse kjøperne, sa PwC partner Roschelle til FOX Business, og la til at nye skattelover også skaper problemer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også