Elever mistenkt for å ha brutt seg inn i skolens datasystem og endret fraværet

Åtte elever ved Sandefjord videregående skole er mistenkt for datainnbrudd i skolens datasystem og for å ha endret fraværet.

Det er skolen selv som har anmeldt saken, og de ser veldig alvorlig på det som har skjedd.– Vi mener at elever har tatt seg inn i et datasystem hos oss som er passordbelagt, hvor de ikke har noe å gjøre, sier rektor Harald Møller til NRK.Han legger til at de har et tydelig reglement rundt slikt på skolen.– Her har noen fått tak i et passord, tatt seg inn og foretatt seg ting i det systemet som vi anser som alvorlig, sier Møller.Politiadvokat Nina Magnussen Røed Sørøst politidistrikt bekrefter at de har mottatt anmeldelsen.– Det er åtte mistenkte i saken, alle elever ved skolen. Det gjenstår å avhøre flere av de mistenkte og noen ansatte ved skolen. Det gjenstår også å innhente noe dokumentasjon, sier Røed til NRK.(©NTB)