Legevakta får inn flere sparkesykkelskader

Det kommer inn én skade per døgn i gjennomsnitt knyttet til el-sparkesykkel i hovedstaden, viser tall fra skadelegevakten i Oslo.

Det tilsvarer 5 prosent av alle registrerte skader siden 1. april, opplyser Oslo universitetssykehus overfor Shifter.Av dem som har oppsøkt skadelegevakten, er to tilfeller alvorlige, sju moderate og 28 lettere skadd.– Tallene gir en indikasjon på at dette er en utvikling vi skal følge med på, sier Guro Ranes, trafikksikkerhetsdirektør i Vegdirektoratet.I USA er det registrert over 1.500 skader på el-sparkesykler, inkludert fire bekreftede dødsfall.I Norge ble små elektriske kjøretøy lovlig for første gang i fjor. Siden da har el-sparkesykler blitt stadig vanligere. Flere aktører tilbyr også utleie av el-sparkesykler i flere norske byer, skriver VG.(©NTB)