Fransk comeback etter elendig år
Fjoråret ble ødelagt av frost og tørke. I år derimot, har vinhøstingen startet på rekordtidlige nivåer.

Etter at vårfrost og sommertørke preget fjoråret, går det mot en opptur for den franske vinproduksjonen i år, melder Bloomberg.
Ifølge Frankrikes landbruksdepartement anslås årets produksjon å øke med 6,3 prosent fra i fjor, til 45 millioner hektoliter.
Det tilsvarer rundt 6 millioner flasker.
Med en slik vekst i år, returnerer den franske produksjonen til femårig snittnivå.
Rekordtidlig start
I Burgund har innhøstingen i år vært den tidligste på mer enn 600 år, mens den i Champagne har startet rekordtidlig, i midten av august.
Dette som følge av sommerlige temperaturer i februar og en uvanlig varm vår.
«Innhøstingen startet i august i nesten samtlige regioner, og viser et bemerkelsesverdig fremskritt sammenlignet med 2019», heter det fra landbruksdepartementet, som tilføyer at årets vår i Frankrike var den nest varmeste på 120 år.
Mindre Champagne
Selv om druevolumene vokser igjen, blir det ingen produksjonsøkning for champagne.
Som følge av lavere etterspørsel har regionen Champagnes vinmyndigheter justert ned det maksimale antallet druer som kan brukes til produksjon av Champagne-merket musserende vin med 22 prosent til 8.000 kilo pr. hektar, ifølge Bloomberg.