Kalera setter full gass mot børs

Bjørge Gretlands har hyret et kobbel meglerhus for å sette fart i børsnoteringen av Kalera i det investormarkedet tørster etter ESG-investeringer.

VIL PÅ BØRS FORT: Bjørge Gretland har satt sammen et lag med tre meglerhus for å sette fart i børsprosess og planer om emisjoner for å finansiere en opptrappet vekst i salat- og krydderproduksjon. Foto: Privat
Landbruk

Produksjon av salater og krydderplanter i lukkede anlegg med optimale vekstforhold er forretningsidéen til Bjørge Gretland-selskapet Kalera der Stein Erik Hagen har gått inn som tung investor.

Aksjeverdiene har skutt til himmels gjennom flere emisjoner i år, og i gråmarkedet har kursfesten fortsatt til en prising som nå er på 4,1 milliarder kroner for selskapet som allerede har varslet børsnotering i år.

Nå trykker imidlertid Gretland gassen til bunns, og har hyret inn Bank of America Merrill Lynch, ABG Sundal Collier og Arctic Securities for å sette ytterligere fart i børsplanene.

Neste år skal vi trappe opp betraktelig, og arbeidet med bredt internasjonalt team av tilretteleggere er en del av den strategien
Bjørge Gretland

– Meglerhusene skal bistå med en finansiell strategi og tilnærming til kapitalmarkedet. Vi trapper nå opp arbeidet, sier Gretland.

Opptrapping skal også skje når det gjelder veksttakten i selskapet.

– Tidligere har vi annonsert to nye anlegg i år i tillegg til det vi har i Atlanta og Houston slik at vi har annonsert fire anlegg i år. Neste år skal vi trappe opp betraktelig, og arbeidet med bredt internasjonalt team av tilretteleggere er en del av den strategien. Det ligger i kortene at det kommer flere meldinger på dette fremover, sier Gretland uten å ville gå i detalj.

Han røper imidlertid at det betyr at det skal skytes inn mer kapital i selskapet.

– Trapper opp veksten

– På hvilket tidspunkt dette blir, vet vi ikke, men vi trapper opp veksten ytterligere, og er i ferd med å bli ett av verdens raskest voksende selskaper innen feltet. Da er det naturlig med en finansiell strategi som matcher vekststrategien.

– Som tidligere sagt skal vi på Oslo Børs eller Nasdaq, og dette er en del av den prosessen. Tidspunktet er en løpende vurdering, men med teamene på plass har vi en prosess, sier Gretland.

Kurs fra 7 til 30,50

Han vil ikke si om selskapet fremskynder arbeidet med børsnoteringen som følge av stor investorinteresse for ESG-selskaper.

– Dette er noe vi ønsker å jobbe med aktivt. Eksakt tidspunkt kan jeg ikke si, men vi har et strukturert arbeid rundt dette.

Stein Erik Hagen, Erik Bøhler, Lars Nilsen og en gruppe andre investorer gikk inn i selskapet i en emisjon i mars. Da var aksjekursen 7 kroner. Senere fylte Kalera på med mer penger til kurs 15, og da det igjen skulle hentes penger da kursen lå på 18 kroner bød en institusjonell amerikansk investor 27,30 kroner pr. aksje. Tirsdag var aksjekursen 30,50 i OTC-markedet.

kalera
bjørge gretland
stein erik hagen
erik bøhler
lars nilsen
bank of america merrill lynch
abg sundal collier
arctic securities
breaking
Nyheter
Landbruk
Børs