Cannabis-aksjer suser oppover

Flere cannabis-aksjer gjør det bra på børsen, og fem av de har minst doblet seg siden nyttår.

DOBLING: Flere cannabis-aksjer har doblet seg siden nyttår. Her fra Aphrias plantasje. Foto: Bloomberg
Landbruk

En håndfull cannabis-aksjer suser videre oppover på børsen i USA og Canada, og har momentum fra flere tradingforum på Reddit, skriver CNBC. Fem aksjer har allerede doblet seg i 2021. 

Den amerikanske cannabisprodusenten Tilray har steget rundt 20 prosent i skrivende stund. Aksjen har hatt en ellevill ferd på børsen i år, og er opp mer enn 530 prosent siden nyttår. Aphria, et kanadisk cannabis-selskap har steget 14 prosent i dag, og aksjen er opp 275 prosent så langt i år. 

En av årsakene til himmelferden kan være at flere aksjeforum på Reddit har omtalt disse aksjene. Det har vært flere poster på forumene r/stocks , r/investing og r/wallstreetbets som har skapt mye engasjement. I r/wallstreetbets var både Tilray og Aphria på topp tre av selskaper som har blitt omtalt på forumet. Årsaken kan være at en mulig fusjon mellom disse to selskapene er under planlegging.

– Weed kommer til å gjøre meg til millionær i 2021, skriver en Reddit-bruker i et innlegg med 107.000 likerklikk. 

– Vanskelig å rettferdiggjøre prisingen

Det er ikke sikkert cannabis-aksjene fortjener prisingen. W. Andrew Carter, analytiker i Stifel, har salgsanbefaling på Canopy Growth og Aurora, og anbefaler hold på Aphria og Tilray. Analytikeren mener at prisingen av mange av selskapene er for høy. 

– Shorterne har allerede gått hjem, og nå er prisingen basert på mye kjøping med lite motstand, sier Carter til CNBC og legger til:

– Det er veldig vanskelig å rettferdiggjøre hvor mye aksjene prises til akkurat nå. 

Listen over andre cannabis-aksjer som har gjort det godt i 2021 inkluderer Aurora Cannabis og Canopy Growth, som begge er opp mer enn 100 prosent i år.