Norge sender ytterligere en halv milliard til fattige bønder

Norge øker bidraget til Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling med 508 millioner kroner fra 2022 til 2024. Pengene skal gå til fattige bønder.

STØTTE: Bønder i utlandet får mye støtte fra Norge. Foto: Hilde Oreld
Landbruk

Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling (Ifad) har en ambisjon om doble innsatsen for fattige bønder innen 2030. Dette er en ambisjon Norge støtter og økningen innebærer en oppgang på 40 prosent sammenlignet med perioden 2019 til 2021.

– Vi klarer ikke å utrydde fattigdom uten å nå småbønder på landsbygda i utviklingsland. Der bor nesten 80 prosent av de aller fattigste og mest sårbare i verden. Ifads programmer gir småbønder bedre inntekt og fattige familier et bedre livsgrunnlag, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) i en pressemelding.

(©NTB)