<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nortura ber om raskere kompensasjon til bønder

Bøndene rammes hardt av kraftig prisvekst på kraftfôr i tillegg til strøm- og gjødselpriser. Nå ber Nortura om mulighet til å kompensere bøndene oftere.

    Publisert 23. des. 2021 kl. 12.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 139 ord
    REGULATOR: Nortura – som fungerer som en markedsregulator for bøndene – ber om mulighet til å kunne foreta en raskere prisregulering i ekstraordinære situasjoner, slik at bøndene kan kompenserer for uforutsette utgifter. Foto: NTB

    Nortura har ansvaret for å fastsette prisene på en rekke husdyrprodukter til bøndene, men har bare mulighet til å endre prisene to ganger i året, skriver Nationen.

    Nå ber Nortura Omsetningsrådet – det statlige organet som sørger for regulering av markedet – om å endre reglene slik at bønder kan få kompensasjon raskere gjennom økte priser i ekstraordinære situasjoner.

    – Mange bønder har blitt rammet av ekstraordinær utgiftsvekst i høst. Nå ser vi at kostnadene vil øke mer også utover nyåret. Det ber vi Omsetningsrådet om å gjøre noe med, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i Nortura.

    Bøndenes inntjening blir hardt rammet av at utgiftene øker, uten at de får mer betalt, og siden neste mulighet for å sette opp prisene ikke er før 1. juli, ber Nortura om Omsetningsrådet om en nødløsning.