Bruken av navnet Emma kom med et brak i 2003, og hadde den høyeste populariteten et jentenavn har hatt i Norge på 30 år. I 2004 er tallet enda litt høyere. Mathias går fra en knepen til en klar topp blant guttene, opplyser SSB. Bruken av navnet Emma kom med et brak i 2003, og hadde den høyeste populariteten et jentenavn har hatt i Norge på 30 år. I 2004 er tallet enda litt høyere. Mathias går fra en knepen til en klar topp blant guttene, opplyser SSB. Emma har lenge vært et stort navn internasjonalt. Navnet har dominert navnetoppen i Sverige i 15 år. Det pussige er egentlig at hun ikke kom før i Norge. Etter en rask stigning fra nesten ingen tidlig på 1990-tallet, kulminerte veksten i Emma med et voldsomt byks våren 2003. Det falt sammen med at det i den populære serien "Friends" - under stor oppstandelse - ble født en Emma.Bak Emma følger Julie som har vært på 10-på-topp siden 1993. Thea og Ida deler tredjeplass. Ida var på "pallen" første gang i 1985 og har vært årets navn syv ganger. Tendensen gjennom 2004 tyder på at Ida-perioden er over for denne gangen.De jentenavnene som har hatt størst fremgang siste år er Mathea, Amalie og Sandra. På fem års sikt Emma (rimelig nok), Tuva, Nora, Mia og Selma.Stabile guttenavnMathias bykset inn på listene i 1999, gikk hårfint til topps i 2003 for så å toppe listen med god margin i år. Markus er på plassen bak etter en liten hvileperiode. 1990-tallets navn, Martin, henger med og ikke minst Kristian/Christian, som i 2003 feiret 30-årsjubileum på 10-på-topp.