+ mer

Idiot på tur?

Maskinselger kjører gravemaskin fra Oslo til Bergen. Blir sikkert veldig populær på veiene...

Maskinselger Rune Ask startet torsdag ettermiddag på kjøreturen fra Oslo til Bergen i en minigravemaskin som har en toppfart på 12 kilometer i timen. Han håper å være framme i neste uke. Maskinselger Rune Ask startet torsdag ettermiddag på kjøreturen fra Oslo til Bergen i en minigravemaskin som har en toppfart på 12 kilometer i timen. Han håper å være framme i neste uke. Fredag formiddag hadde han passert Hønefoss og fortsatte oppover mot Hallingdal, opplyser markedssjef Anders Røyl i anleggsmaskinsfirmaet PON Equipment der Ask arbeider.Bakgrunnen for den spesielle kjøreturen er et krav fra en kunde utenfor Bergen. Kunden lovet å kjøpe maskinen dersom Ask selv kjørte den fra Oslo til Bergen. Ask var ivrig etter å selge, og slo til. Dermed måtte han legge ut på den lange turen, som skal gå over Hardangervidda.Røyl forteller at maskinen egentlig ikke er en gravemaskin, men en såkalt terrenglaster med en stor skuffe foran.- Det er fullt lovlig å forflytte en slik maskin på veien, men dersom politiet forlanger at vi må frakte den på en tilhenger, for eksempel gjennom en tunnel, så gjør vi det, sier Røyl.Politiet i Nordre Buskerud politidistrikt har foreløpig ikke fått klager på den saktegående transporten og bekrefter at kjøreturen er lovlig så lenge ikke annen trafikk hindres. (©NTB)
Motor