Krisen i amerikansk luftfart ser ikke ut til å være over. Ferske tall fra siste kvartalsrunde viser at de store flyselskapene fremdeles sliter med blodrøde tall, melder DN.Det samlede tapet ble på fem milliarder dollar, eller om lag 32 milliarder kroner, i fjor. Eksempelvis presenterte giganten Delta Airlines før helgen et tap på 2,2 milliarder dollar i fjerde kvartal. Siden 2001 har selskapet tapt 8,5 milliarder dollar.Det eneste selskapet som har klart å tjene penger i siste kvartal var lavprisselskapet Southwest Airlines. Resultatet var imidlertid det svakeste på mange år, og fortsetter prispresset, kan det spøke for selskapet.- Hvis ikke vi klarer å tjene penger i 2005, tror jeg heller ingen andre klarer det, sa Southwest-sjef Gary Kelly ifølge avisen.Den rekordhøye oljeprisen får mye av skylden for utviklingen, foruten selve priskonkurransen. De amerikanske flyselskapene brukte totalt 21,5 milliarder dollar på drivstoff i fjor, 35 prosent mer enn i 2003.