Kroppens grådigste organ er ikke munnen eller magen, eller noe lengre nede, som noen kanskje umiddelbart ville sagt. Nå er vi ikke helt sikre på om magen kan kalles et organ, men den får deg i hvert fall til å føle deg grådig sulten en gang i blant. Nei, det sitter mye høyere oppe.Det grådigste organet er faktisk hodet, forteller en artikkel i vitenskapstidsskriftet New Scientist. Og det kan påvirkes av så mangt. Maten for eksempel, og det ligger mer i ordtaket "uten mat og drikke duger hodet ikke", enn man kanskje tror.Mat med mye protein, som for eksempel bønner til lunsj og egg til frokost, kan være bra, opplyses det i bladet. Kaffe og sukker kan øke konsentrasjonsevnen og etter maten kan det være smart å strikke litt eller løse kryssord.Det er ikke kryssord og strikketøyet vi tenker først på etter maten, men det skal i hvert fall redusere risikoen for Alzheimer.Søv er viktig, men for de som har behov for det kan legemiddelet Modafinil for eksempel kan holde hjernen våken i opptil 90 timer. Det er fristende å spørre hvor sunt det er, og om det er mulig å få sove da, men det skal visstnok også kunne redde deler av hjernekapasiteten som forsvinner med alderen.Så dermed holder kanskje også ordtaket "ikke så ille at det ikke er godt for hodet" fremdeles?Det er også mulig å stimulere hjernen i tidlig alder. Tran i svangerskapet er bra og ammebarn blir smartere, forteller ammeekspert Gro Nylander til VG.Jo lengre barn ammes jo høyere blir IQ. Til en grense formoder vi, men det hevdes at barn som ammer får en IQ som er 5 - 10 høyere enn de som ikke ammes.Verdens helseorganisasjon anbefaler faktisk å kombinere amming med annen mat til barna er to år!