I fjor ble ParadisePoker solgt til Sportingbet for 300 millioner dollar, tilsvarende 1,8 milliarder kroner (det tilsvarte to milliarder kroner da).Nå er et nytt pokersted, PartyGaming, i spill. Det vil si at eierne vil ta selskapet, som blant annet eier Party Pokers, på børs. I den forbindelse skal eierne selge
, for kanskje så mye som 1,8 milliarder dollar, tilsvarende 11,6 milliarder kroner. Det priser i så fall hele selskapet til litt over 50 milliarder kroner.Men hva som er riktig pris synes ikke å være så godt å si. I går anslo Bloomberg at aksjesalget priset selskapet til 25 milliarder kroner. Fredag skrev Finansavisen, som siterte Reuters, 50 milliarder kroner, mens DN, som siterte The Times, antyder 65 milliarder kroner.Hva som er riktig er ikke godt å si, men at det spriker fra 65 til 25 milliarder kroner finner vi noe underlig. Da blir det litt for mye "tenk på et tall" for oss.PartyGaming omsatte for 601,6 millioner dollar i fjor og hadde et resultat etter skatt på 350,1 millioner dollar. I første kvartal var veksten på 98 prosent og driftsresultatet økt med 81 prosent, til 128 millioner dollar.Det er store tall, og mindre hysterisk blir det ikke av at markedet vokser med 15 prosent i måneden, og at PartyGaming sitter med 60 prosent av markedet.Dette til tross, man kan ikke bare tenke på et tall. 25, 50, 65 eller kanskje 100 milliarder kroner?På fjorårets resultat gir 100 milliarder kroner en P/E på "mer enn" 285. Slike P/E-tall har vi ikke sett siden Internetboomen. På årets resultat kan P/E riktignok falle til 144, hvis resultatveksten fortsetter, men det høres også høyt ut for oss. Og selv på 50 milliarder er estimert P/E på 77. Noen som tør å gamble på det?Nei, verdien på PartyGaming ender nok nærmere 25 milliarder kroner enn 65 milliarder kroner. Og selv om det er bare er et tall for noen, er det ikke uvesentlig om potten er på 25 eller 65 milliarder kroner. Det skjønner i hvert fall pokerspillere.