Det norskeide bookmakerselskapet NordicBet.com har fått utført en markedsundersøkelse, som viser at antall som spiller på internett vil 3-dobles i 2005. Undersøkelsen er gjennomført av MMI.- Dette er dramatisk for norsk idrett, sier Lars Martinsen, marketingsjef i NordicBet.com til HegnarOnline.Norsk Tipping hadde en nedgang i omsetningen i fjor på 126 millioner kroner, men Martinsen tror at nedgangen kan bli minst dobbelt så stor i år.- Jeg vil ikke bli forbauset om omsetningen i faller med 250 millioner kroner. Jeg tror de undervurderer den voldsomme økningen spill på Internett opplever, sier han og er bekymret på norsk idretts vegne.- Spill på internett er globalisering i praksis. Vi har spillere fra mer enn 150 land. Dette viser med all tydelighet at vi opererer i et globalt marked. Man kan ikke stenge grensene for internett uansett hvor mye man ønsker det. Det er derfor viktig for alle parter at Norges Idrettsforbund og myndighetene tenker igjennom sitt forhold til såkalt utenlandske bookmakere, sier han. - Vi er norsk eid, men nektes å etablere oss i Norge. Vi sitter daglig å takker nei til å sponse ulike idrettslag fordi det er ulovlig. Dette forbudet hindrer kun en ting, nemlig at vi får bidra med midler for å videreutvikle norsk idrett, sier han.Martinsen mener den gamle modeller er foreldet og at det må tenkes nytt. - Det må finnes flere modeller å finansiere norsk idrett på, og vi vil gjerne bidra, men vi får ikke lov. Forstå det den som kan, sukker han.