Minst 88 drept

Minst 88 mennesker ble drept og 200 såret da bilbombene raserte hoteller og basarområder. al-Qaida-gruppe stod bak.

Kultur

Blodet fløt i gatene da flere bilbomber rystet den egyptiske feriebyen Sharm el-Sheikh natt til lørdag. Minst 88 mennesker ble drept og 200 såret i terrorangrepet.Lørdag hevdet en «al-Qaida-gruppe» at den sto bak angrepene. Gruppen, som kaller seg Abdullah-al-Azzam-brigadene i al-Qaida-organisasjonen i Levanten og Egypt, påtar seg ansvaret for angrepene i en internettuttalelse.«Denne operasjonen kom som en respons mot de onde globale maktene som spiller muslimers blod i Irak, Afghanistan, Palestina og Tsjetsjenia,» sier gruppen i en uttalelse på et islamistisk nettsted.«Mujahedin» har slått knusende til mot korsfarerne og sionistene og det vantro egyptiske regimet i Sharm el-Sheikh," heter det i uttalelsen. Det er foreløpig usikkert om uttalelsen er ekte eller falsk.Samtidig sier innenriksministeren at angrepet sannsynligvis har en sammenheng med terrorangrepet i Taba og to andre badebyer lenger nord på Sinaihalvøya i oktober i fjor. 34 mennesker, blant dem mange israelske turister, ble drept i dette angrepet.Egypts sikkerhetstjenester har arrestert flere dusin personer på Sinaihalvøya etter terrorangrepene i Sharm el-Sheikh lørdag, opplyser sikkerhetskilder. Operasjonen skal være ledet av Egypts nasjonale sikkerhetsstyrker. Den begynte lørdag ettermiddag og fortsatte utover kvelden nord, midt og sør på Sinaihalvøya.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv