Alpinanleggene prøver igjen

Med kulden som kom mandag startet snøproduksjonen igjen i Kvitfjell. På Bjorli kom det 25 cm villsnø og i Sunnmørsalpene er det kommet 60 cm.

Publisert 16. nov. 2005 kl. 15.40
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 06.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 357 ord
Det ligger an til gjenåpning av skianleggene igjen kommende helg. Med kulden som kom krypende igjen mandag morgen startet snøproduksjonen igjen i Kvitfjell og tirsdag kveld startet hele 30 snøkanoner på Hafjell også.Odd Stensrud ved er optimistisk med hensyn til å åpne Familibakken til helga, men sier til HegnarOnline at de vil ta en avgjørelse på det torsdag 17. november.Natt til onsdag ble det lagt 15.000 kubikkmeter øverst i anlegget på Kvitfjell. men Stensrud sier at det vil drøye til litt ut i neste uke før de eventuelt kan åpne større deler av anlegget.Den såkalte Kjusløypa på Hafjell er allerede blitt dekket med et . Utover dagen i dag, onsdag, vil totalt mellom 60 og 80 snøkanoner være i gang. Og da monner det. Planlagt åpning er nå 3. desember i Hafjell, men Kjusløypa vil trolig være klar en gang i neste uke. kom det 25 cm villsnø natt til tirsdag, og snøkanonene går for fullt. Der blir det etter alt og dømme også gjenåpnet førstkommende helg. Enten lørdag eller søndag. I tillegg kan det også bli åpning av to langrennsløyper på 4 og 2 kilometer, om det kommer litt mer snø.På Geilo går også snøproduksjonen for fullt. Av kan en også se at det begynner å monne. Her er offisiell sesongstart neste helg, men det er ikke utenkelig at noen bakker kan åpne før det.Også er snøproduksjonen kommet i gang igjen, men her blir det ikke gjenåpning førstkommende helg. Men afterski går likevel som planlagt, heter det.I Sunnmørsalpene, (bildet), blir det prøveåpning førstkommende lørdag. Og her snakkes det om 60 cm nysnø i dag onsdag. Vi vet ikke om noe skianlegg som har mer snø i øyeblikket. .På også snøkanonene for fullt. Der håper de også å kunne åpne til helgen.Og for de som lurer på hvordan det er i , kan vi opplyse om at snøproduksjonen går for fullt også her. Offisiell åpning er 25. november.Til slutt kan vi også nevne at det er kommet 20 cm . Der er det planlagt åpning i Stølen 26. november.