Østfold-puben Elias Pizza og Grillbar er i Fredrikstad Tingrett blitt dømt til å stoppe den ulovlige visningen av sendinger på Canal+ Sport, heter det i en pressemelding. Puben utenfor Fredrikstad må også betale saksomkostningene. Nå i ettertid har puben inngått en avtale, slik at den kan vise lovlig. Østfold-puben Elias Pizza og Grillbar er i Fredrikstad Tingrett blitt dømt til å stoppe den ulovlige visningen av sendinger på Canal+ Sport, heter det i en pressemelding. Puben utenfor Fredrikstad må også betale saksomkostningene. Nå i ettertid har puben inngått en avtale, slik at den kan vise lovlig. Det var i høst at TV-distributør Canal Digital og Canal+ Sport-eier C More Entertainment gikk til retten med begjæring om midlertidig forføyning.- Saksøkte har ikke villet tegne abonnement og har således ikke rett til å vise sendingene slik det gjøres på storskjerm i restaurantlokalet, går det blant annet frem av kjennelsen.Dette er den tredje saken Canal Digital har tatt til retten, og fasiten er seier i alle tre.- Problemet med ulovlig visning er stort og vi følger derfor følger nøye med. Seieren i Tingretten viser at det nytter å gå til kamp mot aktører som mangler respekt for lovverket, sier adm dir. Svein Erik Davidsen i Canal Digital Norge i en kommentar.Rundt 250 serveringssteder i hele Norge har ifølge meldingen avtale med Canal Digital om visning av TV-sport for pubgjester. Visning uten avtale er brudd på både åndsverk-, samt markedsføringsloven.- Når noen serveringssteder tar seg til rette med gratisvisninger ødelegger dette den lokale konkurransen for de serveringsstedene som følger loven. Vi mottar tips løpende fra gjester og konkurrenter og kommer til å følge nøye med framover, fortsetter Davidsen.