Aamodt - vi er imponert

En debutant og en skikkelig veteran har sikret Norge gull i OL denne uken. En som kan hoppe på ski - og en som ikke alltid hopper like godt.

Kultur

Med skadet kne tok Kjetil Andre Aamodt (født 2. september 1971) lørdag sitt 4. OL-gull. Sammen med debutanten og skihopperen Lars Bystøl har han vært med å sikre Norge 2 OL-gull så langt i vinterens OL.Fra før hadde Kjetil Andre Aamodt 2 gull i Super-G (Albertville 92 og Salt Lake City 02) og ett i kombinasjonen fra OL i Salt Lake City for 4 år siden.Det var i år 14 år siden han tok sitt første gull i OL, og bare en alpinist før Aamodt har forsvart et OL-gull - Alberto Tomba.Selv om Aamodt trolig hoppet seg vekk fra et gull på Kvitfjell i 1994, og fra en medalje i utfor i Torino i år, er han tidenes mestvinnende alpinist. Han har nå tilsammen 20 meterskapsmedaljer. 9 gull, 6 sølv og 5 bronse fra OL og VM.Han har 8 OL-medaljer (4 gull, 2 sølv og 2 bronse). 12 VM-medaljer (5 gull, 4 sølv og 3 bronse).Som en kuriositet kan det forøvrig nevnes at lørdagens gull i Super-G er det eneste originale og ekte Aamodt har. De øvrige er kopier av medaljene som ble stjålet fra farens hjemmesafe for noen år siden.DynastarVi har vi ikke helt kontroll på hvor mange medaljer Aamodt har tatt på Dynastar-ski, men det er de fleste. Han byttet også tilbake fra Nordica til Dynastar for to sesonger siden, delvis fordi han allerede hadde tatt flest medajer på Dynastar ski.Om vi ikke tar helt feil er tallet 14 av 20 medaljer på Dynastar. Og når det gjelder alpinstøvler, sier Aamodt selv, på Dynastars nettside, at "the crazy blue" Lange-boots er de beste i verden.38 år under neste OL Og de som trodde den nybakte og pappa Kjetil Andre Aamodt gir seg med dette tar feil. Rørt til tårer uttalte han lørdag at han liker sporten så godt at han vil fortsette - men han slo samtidig fast at dette, i en alder av 34 år, var hans siste OL.Vi er mektig imponert.Siste resultater her.

Nyheter
Kultur