Anbefaler tyske aksjer

Fotball-VM tilfører Tyskland 80 milliarder. Forvalter snakker om "ideell psykologisk tonic".

Kultur

Fotball-VM i Tyskland til sommeren kan få fart i tysk økonomi. Det tror forvalter Phil Cliff i Threadneedle Investments.- Ifølge Bochum Ruhr University kan fotball-VM tiltrekke seg investeringer og konsum verdt ti milliarder euro, skriver han i en analyse ifølge Finansavisen.Cliff peker på at konstruksjonsindustrien så langt har nytt godt av at 12 stadioner er oppgradert.- Hotell-, sports-, bryggeri- og reklamenæringen vil trolig juble mest fremover. Foruten hotellnæringen vil selskaper som Adidas trolig gå gode tider i møte. I tillegg kan jo forbruket av øl bli heftig, fortsetter han, og tror ifølge avisen på høy "feel-good"-faktor, spesielt dersom vertsnasjonen skulle vinne.- Da kan fotball-VM bli en ideell psykologisk tonic for reformprogrammet til forbundskansler Angela Merkel, sier han.

Nyheter
Næringsliv