Lover 100 millioner i året

Norsk idrett mobiliserer etter "nesten-OL" i Torino. Det loves 100 millioner årlig.

Kultur

Det er mange øvelser igjen, men allerede nå kan vi si at Torino-OL, målt i antall gull, nok blir det dårligste siden Albertville i 1992. Det er mange øvelser igjen, men allerede nå kan vi si at Torino-OL, målt i antall gull, nok blir det dårligste siden Albertville i 1992. Nå lover idrettspresident Karl-Arne Johannessen Olympiatoppen en kraftig økning i ressursene etter "nesten-OL", skriver VG.- Fra 2008 skal Olympiatoppen tilføres 100 millioner årlig. det er 20 millioner mer enn noen gang før, sier han.Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl varslet nedturen i Torino-OL alt i 2004 etter at Olympiatoppens årsbudsjett ble kuttet med over 20 millioner kroner.Men Johannessen mener toppidretten har fått de midlene som var mulig gitt de økonomiske rammebetingelsene.- Du må ikke komme til meg og si at Olympiatoppen har fått for lite ressurser ut fra den situasjonen som oppsto. Noen kjørte denne skuta helt på ræva økonomisk. De som gjorde det, må innrømme at det var behov for en kraftig kursendring, sier han til VG.

Nyheter
Næringsliv