Over 1 million på Stones-konsert

- Hello Brazil, ropte Mick Jagger til over 1 million fans på en konsert på Rio de Janeiros sagnomsuste strand Copacabana.

Kultur

Rolling Stones åpnet lørdagens gratiskonsert i Brasil med låten «It's Only Rock and Roll» foran anslagsvis 1,2 millioner frammøte. Konserten er en av de største gratiskonsertene som noensinne har vært arrangert.To telekommunikasjonsselskaper og kommunen plukket opp regningen på i overkant av 30 millioner kroner. Rio-politiet gjennomfører sin største operasjon noensinne og har satt inn 15.000 politifolk. 2.050 av disse var utplassert på stranda.Tusener av fans sang med fra hotellenes vinduer og balkonger og fra båter langs kysten. Gruppen, som har utnevnt seg selv til verdens beste rock'n'roll-band, hadde 20 låter på programmet for konserten, som markerer starten på en turné i Sør-Amerika.Sjefen for sikkerheten i Rio var skeptisk til konsertstedet og har sendt kraftige forsterkninger til byens slumområder i et forsøk på å hindre vold og ran under konserten. Mange av slumområdene er kontrollert av mektige og voldelige narkogjenger. I fjor ble om lag 6.600 personer drept i Rio, hvor det bor 6 millioner mennesker.- Det er en enorm menneskemasse på ett sted, og det er ikke akkurat et rolig show med klassisk musikk, sier sikkerhetssjef Marcelo Itagiba.En kjempescene er rigget opp på sanden tvers overfor Copacabana Palace Hotel, hvor de britiske rockestjernene bor. Det er også bygd opp 23 tårn for at politiet skal kunne overvåke stranden (©NTB)

Nyheter
Kultur