Vi tar OL-gull i eiendom

Det er ikke så mye Norge tar gull i under Torino-OL, men vi tar definitivt ett i eiendom.

Kultur

En 5. plass på herrestafetten i skiskyting bare konsoliderer Torino-OL som en liten fiasko for Norge. Men Norge tar gull i eiendom, skriver DN, og viser til Mette Hermansen, Lasse Hamre og Arne Wilhelmsen.Da Torino-OL ble tildelt lekene, kjøpte de opp sengeplasser i OL-landsbyene og sikret seg OL-komiteer og større TV-selskaper som kunder, skriver avisen. Blant kundene er de franske, tyske, svenske og norske OL-komitéene.Totalt leier de tre, gjennom selskapet Torino Event 2006, ut nesten 1.000 boenheter. Mangel på overnattingsplasser i området har skutt prisene i været. Et dobbeltrom koster 4-8000 kroner per natt, mens en liten leilighet i en uke kommer på minst 50.000 kroner.- I de siste tre årene har vi vært i området ca. 40 ganger. Vi har fått kontakt med familier som har leid ut sine boliger til oss, men også med hoteller som har avsatt rom til vår virksomhet, sier Hermansen.Ifølge DN er det snakk om en bruttoomsetning av OL-boliger på ca. 100-120 millioner kroner.

Nyheter
Næringsliv