Grønt lys til super-jumbo

Europeiske og amerikanske luftfartsmyndigheter har godkjent evakueringen av Airbus nye gigantfly.

Kultur

Europeiske og amerikanske luftfartsmyndigheter har godkjent evakueringen av kjempeflyet som ble gjennomført i Hamburg sist søndag. Evakueringen av 853 passasjerer og 20 mannskap ble gjennomført på 78 sekunder, myndighetenes krav er 90 sekunder. Myndighetene godkjente dermed at maksimumskapasiteten for kjempeflyet A380-800, er 853 passasjerer.Kravene er at evakueringsforsøket skal gjennomføres i komplett mørke, og bare gjennom halvparten av de 16 utgangene som er på A380. De utgangene som ble benyttet, ble på forhånd valgt av myndighetene, og verken passasjerene eller mannskapet visste på forhånd hvilke utganger som skulle benyttes.Evakueringen er en av de mest omfattende tester som noensinne er gjennomført, og det er første gang den er gjennomført på et fly med to fulle dekk. Kabinen var innredet med sikte på høyest mulig belegg, i tillegg var det to flygere i cockpit og en kabinbesetning på 18 fra Lufthansa som bidro til en perfekt gjennomføring.Airbus A380 er designet for et gjennomsnittlig belegg på 555 passasjerer på tre klasser. Flyet har en rekkevidde på opp til 15.000 kilometer. I dag har Airbus bestillinger fra 16 kunder, det første flyet skal leveres til Singapore Airlines mot slutten av året.Airbus har hovedkontor i Toulouse og har datterselskaper i USA, Kina og Japan, samt produksjons- og designenheter i England, Frankrike, Spania og Tyskland. Selskapet eies i fellesskap av EADS og BAE Systems.

Nyheter
Kultur