Kundene vender SAS ryggen

SAS Braathens taper markedsandeler så det suser, spesielt på disse strekningene.

Kultur

Det er strekningene til og fra Norge hvor SAS Braathens taper mest terreng, ifølge DN. Stadig flere passasjerer vraker flyselskapet når de skal utenlands, til fordel for konkurrenter som Norwegian, KLM og Ryanair.En undersøkelse utarbeidet av Transportøkonomisk Institutt viser nemlig at konkurrentene fester grepet om markedet. SAS Braathens andel til og fra Norge har falt fra 50 prosent i 2003 til 42 prosent i 2005 i en periode hvor den internasonale flytrafikken øker kraftig.Rapporten viser også at antall passasjerer som fløy med SAS økte med 6,9 prosent, mens de øvrige flyselskapene tilsammen opplevde en ekst på hele 47,5 prosent, ifølge avisen.Statistikken viser også at antall flyselskaper som flyr til Norge har økt fra 28 i 2003 til 44 i 2005.

Nyheter
Næringsliv