For første gang har flyprodusenten Airbus vist frem en fullskalamodell av kabinen i det nye langdistanseflyet Airbus A350. Dette skjedde på en utstilling i Hamburg. Modellen var 12 meter lang og fokuserte på de tre hovedparametrene i utviklingen av det nye flyet - komfort, effektivitet og service, ifølge skrytemeldingen. Fra passasjerenes synspunkt vil kabinen i A350 være blant de mest avansert i sin klasse. Inngangspartiet bygger på et helt nytt sirkulært design som omfatter området for døren og som også gir plass til en smart integrering av kjøkken, vaskerom og oppholdsrom. Dermed kan flyselskapene tilby gjestene sine enda romsligere og mer personlig mottagelse.En lang rekke øvrige faktorer vil gjøre reisen behageligere for passasjerene. Det handler om nye materialer av høy kvalitet til vegger og tak, større vinduer som gir mer naturlig lys, og et trinnløst system for demping av lys og endring av farger. Det er anledning til projeksjon av film og bilder i taket, og passasjerene vil straks merke den forbedrede plassen og adgangen til bagasjen. På Business Class blir det plass til to standard kabinkofferter og til mer enn én per passasjer i Economy Class.Den nye kabinen er et vellykket samarbeid mellom Airbus sine design team i Toulouse og Hamburg, samt designselskapet Priestman Goods i London. Sett fra flyselskapenes side gir den nye kabinen uanede muligheter til å justere konfigurasjonen av setene, toaletter og galleys ettersom behovene endres i markedet.Når Airbus A350 settes i trafikk fra 2010 vil passasjerene få alle de oppkoblingsmuligheter som man i dag har på landjorden. De kan koble seg trådløst til Internet og email-serverne, de kan bruke mobiltelefonene og all annen service om bord. Dette er en teknologi som Airbus vil introdusere på A320 flyene fra begynnelsen av neste år. Passasjerene på A350 vil også kunne hygge seg med satellitt-TV med en rekke store programpakker.Fra starten av vil der være to medlemmer av A350 familien: A350-800 vil ta 254 passasjerer opp til 16.300 km, mens A350-900 vil ta opp til 300 passasjerer opp til 13.890 km.Airbus eies i fellesskap av EADS of BAE Systems.Bilder: Airbus.