Cruise er en svært populær ferieform blant Søreuropeere, og disse har en tradisjon for å være tidligere ute med å bestille sommerferien enn nordmenn. - Innen vi så vidt har begynt å planlegge vinterferien, og kanskje påskeferien vår her hjemme, er sommercruisene allerede fullbooket av franskmenn, italienere, tyskere og engelskmenn, sier daglig leder Karin Arnesen i VIA Ferieverden. Hun råder derfor alle som planlegger cruise til neste år å handle raskt. Salgsøkningen på cruise har vært formidabel for reisebyråkjeden . For cruiseferier generelt anslår kjeden en økning på rundt 70 prosent, mens salg av cruise i Middelhavet har blitt mangedoblet. - Årsaken er først og fremst at flere cruiserederier har valgt å satse på Middelhavet. I tillegg gjør gunstigere priser og billige flybilletter at en cruiseferie slett ikke trenger å bli så dyrt for en familie, sier Arnesen.