Oslo Lufthavn vil ha slutt på at "vanlige turister" okkuperer parkeringsplassene nærmest terminalen.- Vi kan ikke levere nok parkeringsplasser. Derfor må vi styre markedet, sier informasjonssjef Jo Kobro i Oslo Lufthavn (OSLO) til vg Nett.I praksis betyr dette at økte parkeringspriser i p-huset nærmest terminalen kan avskrekke turister og langweekendreisende fra å parkere her, og tvinge dem lengre unna terminalen. OSL regner med at firmakundene som ikke betaler parkeringsbilletten selv, vil fortsette å parkere nærmest terminalen.I sommer økte prisene hos Europark fra 220 kroner til 270 kroner for hvert påbegynt døgn under tak i parkeringshuset nærmest terminalen. Samtidig er spesialprisene for ukes- og toukersparkering fjernet, slik at ukes parkering på de nærmeste p-plassene nå vil koste 1590 kroner, skriver vg Nett