Tegningene av tre nye skyskrapere på World Trade Center ble vist for offentligheten torsdag. Dermed er de endelige planene for gjenoppbyggingen av området klare.Tre kontorbygninger, tegnet av arkitektene Norman Foster, Richard Rogers og Fumihiko Maki vil fullføre planene for et nytt World Trade Center.Planene inkluderer allerede et 541 meter høyt Frihetstårn og et minnested for de nesten 3.000 personene som omkom i angrepene 11. september 2001. Byens ledere håper at bygningene står ferdig innen 2012.De nye kontorbygningene inkluderer Tårn 2, tegnet av Foster, som vil rage 382 meter i været med sine 78 etasjer.- Tårnets dramatiske høyde feirer ånden som opp gjennom historien har fått Manhattan til å bygge høyt, og den diamantformende toppen vil bli et landemerke på New Yorks horisont, sier Foster.Rogers sier at hans 352 meter høye Tårn 3 «svarer til både den arkitektoniske og den sosiale sammenhengen i området». Lobbyen vil ha et tre etasjer høyt vindu mot minnesmerket etter 11. september.Det 288 meter høye Tårn 4, tegnet av Maki, har en minimalistisk utforming.- De nye tårnene vil være strålende for gjenfødelsen av nedre Manhattan. Glansen av byens historiske fødested vil gjenopprettes, sier byens borgermester Michael Bloomberg.Fra før er det kjent at det norske arkitektfirmaet Snøhetta skal tegne velkomst- og orienteringssenteret som leder de besøkende inn mot selve minnesmerket og museet på Ground Zero. (©NTB)