Bobler fra Australia

For 150 år siden slo Dr. Henry Lindeman fast at "The one purpose of wine is to bring happiness".

Kultur

Dr. Henry Lindeman plantet sine første druestokker allerede i 1843, og i 1879 gikk tre av Dr. Henry Lindemans sønner inn i vinindustrien sammen med sin far. Dr. Lindemans filosofi står like sterkt i dag som for 150 år siden: "The one purpose of wine is to bring happiness".Tiden er inne for festhøytid, god mat, vennelag, nytelse og hygge. I den anledning anbefaler australienske Lindeman en utgave av Cawarra Brut Cuvée, en fruktig musserende vin med friske bobler. En flaske koster 109,90 kroner på Vinmonopolet.Stenberg & Blom trekker samtidig frem to røde kandidater fra samme himmelstrøk. Shark Bite Cabernet Sauvignon 2002 (89,90 kroner) var en nyhet i september og er satt sammen av 55,5 prosent Cabernet Sauvignon, 43,5 prosent Shiraz og 1 prosent Malbech og Pinot Noir fra Western Australia. Cookoothama Merlot (99,90 kroner) er en enkel vin som er 100 prosent fremstilt på Merlot-druer fra sydøstlige Australia.

Nyheter
Kultur