EU kritiserer Norges grensekontroll

Norges grensekontroll er for dårlig, går det fram av fem Schengen-rapporter.

Kultur

Ifølge nettstedet Neste Klikk rettes det kritikk både mot fire politidistrikter, Kripos, Politiets materiell- og datatjeneste, Politihøyskolen, sentrale flyplasser som Gardermoen og Torp samt Grensekommisæren i Finnmark. Ifølge nettstedet Neste Klikk rettes det kritikk både mot fire politidistrikter, Kripos, Politiets materiell- og datatjeneste, Politihøyskolen, sentrale flyplasser som Gardermoen og Torp samt Grensekommisæren i Finnmark. Klagene behandles av Politidirektoratet (POD), men det var ingen i POD som kunne kommentere saken overfor NTB tirsdag kveld. Politidirektør Ingelin Killengreen skriver ifølge nettstedet at det «finnes flere kritiske merknader til forhold vedrørende den norske gjennomføringen av Schengenregelverket».Flere av merknadene beskrives som detaljer, som at den fysiske utformingen av enkelte grenseposter må endres, men også mer politisk følsomme forhold skal være omtalt.Ett punkt dreier seg om Grensekommisæren på den norsk-russiske grensen. Etter det Neste Klikk forstår, er en rekke EU-land svært kritiske til at Norge lar ferske militære rekrutter utøve grense- og personkontroll. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv