Forsinkelser på Sola

- Det skjedde en beklagelig glipp i våre rutiner, sier driftssjef Stig Jone Nevland i Avinor.

Kultur

Flytrafikken fra Stavanger ble minst en halv time forsinket etter en glipp i sikkerhetskontrollen fredag ettermiddag.Avgangshallen for flyginger til inn- og utland ble evakuert etter at en passasjer fikk med seg et stikkvåpen gjennom sikkerhetskontrollen.Flere hundre passasjerer måtte dermed gjennom sikkerhetskontrollen på nytt.- Det skjedde en beklagelig glipp i våre rutiner. Det blir forsinkelser på rundt en halv time. Flyene venter på passasjerene, sier driftssjef Stig Jone Nevland i Avinor til NTB.Det var mye trafikk på Sola da evakueringen startet i 16.15-tiden fredag.Etter evakueringen ble hele avgangshallen gjennomsøkt uten at det ble funnet noe mistenkelig. Passasjeren med stikkvåpenet ble ikke identifisert.- Vi tror det var en ubevisst handling fra passasjerens side, ikke et forsøk på å smugle våpen på flyet, sier driftssjefen.Ifølge Nevland ble stikkvåpenet oppdaget da håndbagasjen ble skannet i sikkerhetskontrollen. Likevel fikk passasjeren fortsette inn i avgangshallen.- Passasjeren skulle vært stanset. Vi vet foreløpig ikke hvordan dette kunne skje, og vil foreta en gjennomgang av sikkerhetsrutinene, sier han. (©NTB)

Nyheter
Kultur