Fryser Norwegian-lærlinger

Slappe kommuneansatte gjør at behandlingen av Norwegian-lærlinger må utsettes.

Kultur

Yrkesopplærlingsnemnda i Akershus utsetter behandlingen av flyselskapet Norwegians lærlingeordning. Antall lærlinger fryses på dagens nivå.Det opplyser organisasjonssjef Børje Furunes i Handel og Kontor og forhandlingssjef Turid Svendsen i Parat til NTB etter behandlingen av saken mandag ettermiddag.De to var til stede på møtet som tilhørere, og mener administrasjonen i Akershusfylkeskommune har gjort dårlige saksforberedelser.- Medlemmene av nemnda fikk sakspapirene fredag, og verken lærlingene selv eller vi som deres organisasjon er invitert til å komme med innspill, sier Svendsen.Nå skal nemnda ha en ny gjennomgang av saken. Det er ikke bestemt når lærlingeordningen skal behandles på nytt.Norwegian har 73 lærlinger som tjener under halv lønn, men gjør samme jobb i kabinen som fast ansatte. Derfor mener fagbevegelsen at de ikke er lærlinger i vanlig forstand, men brukes for å presse ned Norwegians kostnader. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv