Investorene som holder liv i norsk fotball

John Fredriksen, Kjell Inge Røkke og Atle Brynestad kjenner de fleste. Men det er langt flere rikinger i norsk fotball. Her er en oversikt (oppdatert).

Kultur

Molde har Kjell Inge Røkke. Lyn har Atle Brynestad, mens John Fredriksen har svidd av litt lommepenger i Vålerenga. Molde har Kjell Inge Røkke. Lyn har Atle Brynestad, mens John Fredriksen har svidd av litt lommepenger i Vålerenga. Men det finnes flere rikinger med innflytelse i norsk fotball. Mange hevder Per Berg bidro sterkt til å skifte ut treneren i Lillestrøm, selv om han avviser dette selv.fxt.no har satt opp en oversikt over pengefolket i norsk fotball.Fredrikstad: Terje Høili, frontet en gruppe som gikk inn med 22 millioner i sommer.Stabæk: Kjell Chr. Ulrichsen er største aksjonær i Stabæk Fotball AS.Viking: Ole Rugland klubbformann og storaksjonær. Acta-gründer Alfred Ydstebø har ifølge nettstedet også aksje og styreplass.Aalesund: Olav Nils Sunde, bidro med 50 millioner til nytt stadion.Strømsgodset: Investorgruppe frontet av Atle Kittelsen kjøpte klubben høsten 2004. Start: Erik Solér og Ernst Ravnaas.Sandefjord: Øystein Stray Spetalen bidro ifølge fxt.no med 200.000 kroner før årets debutsesong i Tippeligaen.Brann: Investeringsselskapet Hardball hjelper til med å finansiere spillerkjøp.Litt om HardballHardball har forøvrig en egenkapital på 13,72 millioner kroner og ledes av Eivind Kåre Lunde. I styret, som ledes av Bjarne Berg, sitter Oddvar Leiv Holmedal, Eivind Andreas Madsen, Per Joachim Jæger og daglig leder Eivind Kåre Lunde.De største eierne i Hardball (per 31/12 2005) er Isinvest AS og Westfal-Larsen Invest AS, med hhv. 18,8 og 18,4 prosent av aksjene. Bingo Matsenter AS og Sandviksvei 56A AS følger nærmest med hhv. 9,6 og 9,2 prosent.

Nyheter
Næringsliv