Militærbåt blir ferge

Båten, som tidligere har tilhørt den amerikanske hæren, skal til våren i fergetrafikk fra Kristiansand.

Kultur

- Avtalen ble signert i går, sier Tom Bringsværd, administrerende direktør i Master Ferries til Fædrelandsvennen. - Avtalen ble signert i går, sier Tom Bringsværd, administrerende direktør i Master Ferries til Fædrelandsvennen. Kristiansands-rederiet er nå i havn i forhandlingene med det australske Incat-verftet.- Fergen har tilhørt den amerikanske hæren, og skal nå gjennom store ombygginger, sier Bringsværd til avisen.Den nye fergen er 98 meter lang, kan ta 800 passasjerer og opp mot 20 trailere, eller totalt 245 personbiler og har en marsjfart på rundt 40 knop.- Dette er den siste generasjon hurtigferje, og blant de største typene katamaraner som seiler i dag, forteller Master Ferries-direktøren.

Nyheter
Kultur