Reiser med fingeren som ID

SAS i Sverige starter nå sitt nye innsjekkingssystem med fingeren som ID.

Kultur

Den nye ID-kontrollen foregår slik, melder Dagbladet:

  • Passasjerene gir fra seg et fingeravtrykk ved innlevering av bagasjen.Passasjerene gir fra seg et fingeravtrykk ved innlevering av bagasjen.
  • Ved gaten sjekkes fingeravtrykket igjen for å forsikre seg om at personen som leverer bagasjen er den samme som går om bord i flyet.Ved gaten sjekkes fingeravtrykket igjen for å forsikre seg om at personen som leverer bagasjen er den samme som går om bord i flyet.
  • Fem minutter etter at flyet har tatt av slettes dataene.Fem minutter etter at flyet har tatt av slettes dataene.
7. desember skal systemet være innført på samtlige innenriksflyplasser i Sverige, bortsett fra Landvetter i Gøteborg og Arlanda i Stockholm, skriver Expressen. De to sistnevnte følger etter i starten av neste år.SAS Braathens ønsker å ta i bruk systemet i Norge, men har fått nei fra Datatilsynet.- Vi mener det både vil være veldig sikkert og effektivt å gjøre det på denne måten, sier informasjonsrådgiver i SAS Braathens Knut Morten Johansen til Dagbladet.no.

Nyheter
Kultur