Rike gutters lekegrind

Premier League-lagene er fritt vilt og det store statussymbolet for disse rike guttene.

Kultur

Denne uken ble West Ham den sjette klubben i den engelske toppserien som havnet i utenlandske investorhender. Islands fotballpresident Eggert Magnusson bladde opp over 1 milliard kroner sammen med noen investorer for London-laget. Denne uken ble West Ham den sjette klubben i den engelske toppserien som havnet i utenlandske investorhender. Islands fotballpresident Eggert Magnusson bladde opp over 1 milliard kroner sammen med noen investorer for London-laget. - Den engelske toppserien er den beste i hele verden. Det er der du finner de beste internasjonale trenerne og spillerne, sier analytiker Bill Gerrard.- Det er engelsk fotball som har flest fans. Det er det ultimate leketøyet for veldig, veldig rike gutter, fortsetter Gerrard. Tidligere har Chelsea (Roman Abramovitsj), Manchester United (Malcolm Glazer), Aston Villa (Randy Lerner), Fulham (Mohamed Al Fayed) og Portsmouth (Aleksander Gajdamak) havnet på utenlandske hender.Liverpool og Everton er ytterligere to klubber som det er vist interesse for.Årsaken til den enorme interessen for engelsk fotball er at inntektsmulighetene er enorme. TV-avtalen er av en helt annen verden og garanterer klubbene store inntekter hver sesong.Det er også langt lettere å kjøpe engelske klubber enn spanske og italienske. I Spania eier medlemmene ofte klubbene, mens store mektige selskaper har eid italienske lag i en årrekke og er lite interessert i å selge til rikinger som vil ha et leketøy. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv