Rosenborg på topp også i mediene

Rosenborg ble seriemester i fotball i år, men laget er ikke best bare på banen. Det topper også i mediene både kvalitativt og kvantitativt.

Scanpix / Scanpix
Kultur

Siden Observer Norge startet målingen for fire år siden, har Rosenborg kontinuerlig vært laget som får mest omtale. Mye av årsaken er at andre klubber bruker Rosenborg som eksempel for sportslig og organisatorisk satsing. Siden Observer Norge startet målingen for fire år siden, har Rosenborg kontinuerlig vært laget som får mest omtale. Mye av årsaken er at andre klubber bruker Rosenborg som eksempel for sportslig og organisatorisk satsing. Men omtalen av norsk toppfotball er gått kraftig ned fra 2005 til 2006. I fjor var eliteserielagene omtalt i 46.668 oppslag, mens det tilsvarende tallet for 2006 er 42.620. Det er registrert en nedgang i omtalen på mer enn ni prosent, og det er dramatisk.En av årsakene til at omtalen er gått ned, kan ligge i profilomtalen. I fjor dominerte flere norske profiler i eliteserien, mens det i år har vært utlendingene som har dominert.Det viser seg også at det er Vålerenga som har tapt mest medieomtale blant de norske lagene. Nedgangen for Oslo-laget har vært på over 20 prosent.- Årsaken til dette ligger selvsagt i de sportslige resultatene, men også det faktum at flere av de store profilene har forsvunnet fra laget har betydning, sier medieanalytiker Thomas Heiberg Johansen.Han tenker særlig på Kjetil Rekdal og Steffen Iversen. De sto for en stor del av oppslagene som omhandlet Vålerenga i 2005. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv