Skøyteforbundet vurderer søksmål mot NRK

Norges Skøyteforbund vurderer søksmål mot «Brennpunkt» og NRK.

Kultur

Norges Skøyteforbund fikk medhold i anken sin og har ikke brutt lotteriloven. Nå vurderer forbundet søksmål mot «Brennpunkt» og NRK. Norges Skøyteforbund fikk medhold i anken sin og har ikke brutt lotteriloven. Nå vurderer forbundet søksmål mot «Brennpunkt» og NRK. I «Brennpunkt-programmet» 4. april mente NRK å kunne avdekke at skøyteforbundet hadde brukt øremerkede barne- og breddeidrettsmidler på toppidrett. Lotteritilsynet kom fram til at påstandene i NRK-dokumentaren var riktige og straffet skøyteforbundet ved å inndra ti av 20 automatløyver, skriver Aftenposten.Forbundet klagde til lotterinemnda som nå har reversert tilsynets avgjørelse.- Det er klart vi er lettet, men det er et stort men her: «Brennpunkt» har kokt sammen en suppe av spekulative påstander, mener skøytepresident Terje Andersen.Han mener NRK er brukt av en tidligere ansatt i forbundet. At ansattes lønn og detaljer rundt sponsoravtaler samt interne dokumenter ble offentliggjort, mener Andersen er under en hver kritikk.- Dersom vi velger å gå til søksmål, er det av prinsipielle hensyn, sier Terje Andersen til Aftenposten.Arne O. Holm, prosjektleder i «Brennpunkt-redaksjonen» mener skøytepresidentens snakk om søksmål er tøv. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv