SV vil droppe nye jagerfly

SV vil droppe planene om å investere i nye jagerfly og heller bruke milliardene til å bygge høyhastighetsjernbane.

Kultur

Det oppsiktsvekkende vedtaket ble fattet i SVs stortingsgruppe onsdag kveld. Fram til nå har diskusjonen handlet om Norge skal kjøpe europeiske Eurofighter, svenske Gripen eller amerikanske Joint Strike Fighter (JSF) når dagens F-16-fly etter planen settes på bakken for godt.SVs forsvarspolitiske talsmann Bjørn Jacobsen sier til Dagsavisen at SV-gruppa enstemmig går inn for å oppgradere F-16-flyene slik at de holder til 2028. Dermed kan enda en feilinvestering i Forsvaret unngås, legger han til.Vedtaket vil etter alt å dømme tilspisse konfliktene internt i regjeringen.SVs samferdselspolitiske talsmann Hallgeir Langeland vil heller bruke pengene på å bygge ut høyhastighetsbaner for tog mellom de største byene i Norge. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv