Testmus til OL

Litt på siden: Hvite mus blir testpanel for all mat som skal spises av OL-utøverne i Beijing-OL om to år.

Kultur

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua skal all mat og en del drikke av sikkerhetsmessige årsaker testes ut av mus på forhånd. Hensikten er å minske risikoen for at bedervet eller giftig mat kommer på bordet til noen av deltakerne. Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua skal all mat og en del drikke av sikkerhetsmessige årsaker testes ut av mus på forhånd. Hensikten er å minske risikoen for at bedervet eller giftig mat kommer på bordet til noen av deltakerne. I tillegg vil det befinne seg vakter i alle offisielle OL-kjøkken 24 timer i døgnet før og under mesterskapet i Kina. Matlager vil bli overvåket av videokameraer, mens all mattransport vil bli overvåket via GPS.Mus blir tatt i bruk ettersom de ofte registrerer fordervet eller forgiftet mat raskere, mer effektivt og mindre kostbart enn laboratorieutstyr, ifølge Beijings helsemyndigheter. Musene vil få servert prøver av maten 24 timer før den serveres til OL-utøvere.I løpet av 17 timer vil musene få en reaksjon dersom maten er ødelagt, ifølge Zhao Xinsheng hos Beijings mattilsyn. Kina er kjent for dårlig mathygiene på grunn av lav kvalitet på matvarehåndtering i produksjon og distribusjon.Flere enn 10.000 idrettsutøvere skal delta i Beijing-OL. (©NTB)

Nyheter
Kultur