Vi spiser mer økologiske egg

Nordmenn vil spise rundt 600 tonn økologiske egg i år. Det er en dobling fra fjoråret.

Kultur

Andelen økologiske egg har hittil ligget stabilt på beskjedne 1 prosent. Nå nærmer andelen seg 2 prosent, og Prior tror salget vil øke ytterligere i årene framover. Andelen økologiske egg har hittil ligget stabilt på beskjedne 1 prosent. Nå nærmer andelen seg 2 prosent, og Prior tror salget vil øke ytterligere i årene framover. - Med den utviklingen vi ser nå, regner vi med at andelen øker til 3 prosent de neste par årene. Det vil i så fall tilsvare 1.000 tonn, eller 17 millioner egg, sier direktør Arild Husefjeld i Prior til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.Flere krav må oppfylles for å kunne kalle et egg økologisk. Fôret må være økologisk dyrket og kan ikke inneholde tilsetninger, og hønene må ha mulighet til å bevege seg fritt utendørs hele året.Den økende interessen for økologisk mat bekreftes av Debio, som kontrollerer og godkjenner økologisk produksjon, import og omsetning i Norge.- Salget av økologiske varer øker, men først ved årsskiftet får vi tall som forteller nøyaktig hvor mye. Også antall gårdsbruk med økologisk drift er i vekst, sier daglig leder Roy Haugen i Debio. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv