En del av guvernørens kontor og enkelte bygninger i nærheten ble ødelagt i eksplosjonen, opplyser tjenestemenn og innbyggere.Kort tid tidligere hadde en væpnet gruppe i landet advart om at den kom til å detonere to bilbomber, som var plassert ved strategiske mål i området rundt Nigerdeltaet.Gruppen, som kaller seg Frigjøringsbevegelsen for Nigerdeltaet (MEND), arbeider for at den oljerike regionen skal få større selvstyre.Tidligere i uken evakuerte to europeiske oljeselskaper hundrevis av slektninger til utenlandske ansatte som følge av flere angrep som var iverksatt av den samme gruppen.Gruppen har også kidnappet en rekke utenlandske oljearbeidere. De fleste er blitt satt fri etter kort tid. For tiden holdes tre italienere og en libaneser som gisler etter at de ble kidnappet fra en oljeterminal 7. desember. (©NTB)