- Det har vært veldig stille på influensafronten i høst, men nå har det begynt å dryppe inn. Vi har bekreftet influensa i Oslo, Akershus og Troms. Normal influensautvikling sier da at vi kan forvente at utbruddet kommer i slutten av januar eller i begynnelsen av februar, sier overlege Bjørn Iversen ved Nasjonalt folkehelseinstitutt. - Det har vært veldig stille på influensafronten i høst, men nå har det begynt å dryppe inn. Vi har bekreftet influensa i Oslo, Akershus og Troms. Normal influensautvikling sier da at vi kan forvente at utbruddet kommer i slutten av januar eller i begynnelsen av februar, sier overlege Bjørn Iversen ved Nasjonalt folkehelseinstitutt. Hvert år rammes opp mot en halv million nordmenn av sesonginfluensa. Den verste epidemien dette tiåret var i 1999/2000. Da den herjet som verste ble 10 prosent av alle som oppsøkte lege diagnostisert med influensa. Så ille blir det imidlertid ikke i år.- Vi forventer en normal influensasesong. Det vil si at et sted mellom 5 og 10 prosent av befolkningen blir smittet, men det er stor variasjon i hvor syke de blir. Noen vil nesten ikke merke det, sier Iversen.(NTB)