De kraftigste skjelvene i Norge

Et jordskjelv rystet Rogaland og Vest-Agder søndag formiddag. Skjelvet målte 3,8 på Richters skala, og kunne godt merkes. Dette er det kraftigste i Norge til nå.

Kultur

Et jordskjelv rystet Rogaland og Vest-Agder søndag formiddag. Skjelvet målte 3,8 på Richters skala, og kunne godt merkes. Men dette er lagt fra det kraftigste.* Det kraftigste jordskjelvet i historisk tid er lokalisert til Lurøy i Nord-Norge i 1919. Selv om det ikke ble registrert av instrumenter er vitenskapen sikker på at det målte 5,8 på Richters skala.* Det andre helt store skjelvet var Osloskjelvet den 23. oktober 1904. Det hadde trolig sentrum i Fredrikstad, men rystet hele Østlandet. Styrken var 5,4.* I 1988 ble det registrert et skjelv målt til 5,3 på kontinentalsokkelen mellom Færøyene og Norge.* Både i april 1955 og i februar 1986 ble det målt skjelv med styrke 4,8 om lag 30 kilometer utenfor Mørekysten.* Også den 7. januar i år ble et skjelv målt til 4,8 i grensesonen på sokkelen mellom Shetland og Norge.* 12. august 2000 ble det målt et skjelv med styrke 4,5 like utenfor kysten mellom Bømlo og Stord.* Søndag 21. januar 2007 ble det målt et landskjelv styrke 4,0 nord for Ålesund.* Søndag 28. januar 2007 ble det målt et skjelv ute i Nordsjøen 45 kilometer sør for Farsund med en styrke på 3,8.(©NTB)

Nyheter
Kultur