Samling i bånn av slalombakken

De norske slalåmkjørerne er enige om at noe må gjøres. Fortsatt er det tre uker til slalåmkonkurransen i VM, så det er tid nok til å snu trenden, men det begynner å haste.

Kultur

Lars Myhre satte ord på følelsene de norske slalåmkjørerne hadde etter førsteomgangen i Kitzbühel søndag. - Det er litt stussligstuen nå, for det er kjedelig å se finaleomgangene på TV, sa han til NTB.Truls Ove Karlsen, Hans Petter Buraas, Lars Myhre og Andreas Nilsen kjørte ut i tur og orden. Dermed ble det nok en gang Aksel Lund Svindal som måtte dra lasset blant de norske verdenscupalpinistene. Han kjørte en bra førsteomgang i Kitzbühel.Men som lag sliter de norske slalåmkjørerne, og det er langt under pari at bare en av fem kjørere kommer til mål.- Det var litt gropete trasé da jeg kjørte, men det var ikke det som felte meg. Jeg var ikke bra nok på ski. I det siste har jeg hatt problemer med å være i balanse. Jeg finner rett og slett ikke flyten til å kjøre fort, sa Lars Myhre som også var langt unna en plass i finaleomgangen lørdag.- Dersom jeg skal si noe positivt om det jeg har gjort her i Kitzbühel denne helgen, så må det være at jeg har klart å gi litt gass, men når det går så dårlig for oss alle sammen, er det vanskelig å få vist hva vi virkelig er gode for, mente han.Noe må gjøresAlle de norske slalåmkjørerne er enige om at noe må gjøres. Fortsatt er det tre uker til slalåmkonkurransen i VM, så det er tid nok til å snu trenden, men det begynner å haste.- Det aller første vi må gjøre nå er å nullstille, slik at vi kan komme på offensiven igjen til kveldsrennet i Schladming tirsdag. Deretter må vi studere teknikken til de aller beste, for å se om det er noe vi kan hente der. Vi må også finne tryggheten på ski, og så gjelder det å bygge opp selvtilliten, sa Myhre til NTB før han gikk på hotellet og benket seg foran TV-apparatet for å se finaleomgangen i det nest siste slalåmrennet før VM i Åre.- Det er veldig trist når vi ligger bak i suppa alle sammen. Derfor må vi ta tak. Noe må gjøres, for vi er bedre enn det vi har fått vist i disse to konkurransene i Kitzbühel, sa Truls Ove Karlsen til NTB.(©NTB)

Nyheter
Kultur