For dem som har tenkt seg på vinterferie, kan det være en god idé å forberede seg på brettspill og vaffelsteking. For dem som har tenkt seg på vinterferie, kan det være en god idé å forberede seg på brettspill og vaffelsteking. - Grunnregelen, uansett hvor man er, er å ta hensyn til naturen. Det er den som bestemmer, særlig på fjellet. Ikke planlegg langturer før dere har lyttet til dagens værmelding, og ta en dag av gangen, for det blir store endringer fra dag til dag denne uka, sier vakthavende statsmeteorolog Haakon Melhuus til NTB.Troms og Finnmark har hatt skredfare og uvær i det siste, men kommende uke er dette områdene som får best vær i Norge, med lange perioder med opphold og lite vind.Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal får nedbør som sludd og regn i lavlandet og snø i høyden, med milde temperaturer som holder seg over helga.På Vestlandet sør for Stad er det ventet mildvær lørdag, søndag og mandag. Først i perioden blir det en del nedbør, men søndag og mandag er det meldt opphold og perioder med sol.For dem som skal ha vinterferie øtafjells kan det se vått og trasig ut på lørdag, før det lysner opp på søndag. (NTB)