At boblen sprakk så å si på målstreken i VM, kom overraskende på de fleste. Grubben holdt nemlig tett om planene da hun fikk spørsmål om fortsettelsen tidligere i mesterskapet. At boblen sprakk så å si på målstreken i VM, kom overraskende på de fleste. Grubben holdt nemlig tett om planene da hun fikk spørsmål om fortsettelsen tidligere i mesterskapet. - Vi visste at hun planla å legge opp etter sesongen, men ante ikke at det skulle skje nå. Så overraskelsen var stor da jeg fikk høre det via storskjerm i målområdet. Men fy for en avslutning på karrieren, sa Liv Kjersti Eikeland til NTB. Hun fikk ikke gå stafetten i VM til fordel for ungjenta Jori Mørkve.- Vi fikk vite det i intervjusonen, og da kom det noen tårer. Vi kommer til å savne henne, og det blir et tomrom etter henne. Men om hun virkelig vil avslutte nå, har jeg full forståelse for det, sa Mørkve, som også gledet seg stort over mesterskapets annen bronsemedalje.Idrettssjef Alf Koksvik var en av de første som fikk vite om Grubbens hemmelighet.- Det er en stund siden jeg fikk vite det, og kvelden før stafetten fikk trenerne beskjed. Vi ønsket ikke å miste fokus, sa Koksvik.- Vi må respektere at hun ønsker å drive med andre ting, og all motivasjonen hennes ble brukt opp i VM. Linda har betydd veldig mye for norsk skiskyting. Alle spådde en stor nedtur for kvinnene etter at Liv Grete ga seg, men Linda tok ordentlig tak og har virkelig stått fram.Gunn Margit Andreassen gikk inn til VM-gull i stafett sammen med Linda Grubben (da Tjørhom) i 2004.- Veldig overraskende at hun gir seg. Linda fikk skikkelig sving på karrieren denne sesongen, og jeg trodde iallfall hun ville fortsette til VM i Östersund neste år. Hun liker seg best i Anterselva og Östersund, og kanskje ville det gått bra i neste OL også, mente Andreassen. (©NTB)