Hver gang du panter tomgods, får du en kvittering. I stedet for å få dette ut i penger i kassen, kan du velge å få et lodd. Hver gang du panter tomgods, får du en kvittering. I stedet for å få dette ut i penger i kassen, kan du velge å få et lodd. Det kan bli realitet om Kulturdepartementet følger anbefalingen fra Lotteritilsynet, skriver
. Olav Thon-selskapet Norsk Pantelotteri AS står bak ideen, i samarbeid med Røde Kors.Teknologien er utviklet av Sandefjord-bedriften Playsafe Norway AS i samarbeid med Tomra.Lotteritilsynet har ifølge avisen sagt ja til en årlig omsetning på 100 millioner kroner, der kanskje 50-60 prosent tilfaller Røde Kors. Tilsynet anbefaler en toppgevinst på to millioner kroner, mens Norsk Pantelotteri har søkt om tre millioner.- Vi har valgt å samarbeide med Røde Kors. Det er de som taper mest på bortfallet av automatinntekter, sier daglig leder i Norsk Pantelotteri Gaute Langdal, som ifølge avisen også har en søknad inne også i Sverige.Han håper spillet igangsatt blir i løpet av året i begge land, skriver Sandefjords Blad. En kilde opplyser til HegnarOnline fredag ettermiddag at Norsk Pantelotteri har fått konsesjon i Sverige og at lotteriet skal ut i ICA-kjeden i 2007, det vil si i ca. 1.000 butikker.Daglig leder i Norsk Pantelotteri Gaute Langdal går imidlertid ut og avviser at en slik konsesjon skal være på plass.- Dette er ikke tilfellet, sier Gangdal til HegnarOnline, men legger til at de er i dialog med svenske lotterimyndigheter.