I henhold til avtalen skal det thailandske flyselskapet få kjøpe åtte mellomstore Airbus A-330 til en nedsatt pris på 90 millioner dollar hver. I henhold til avtalen skal det thailandske flyselskapet få kjøpe åtte mellomstore Airbus A-330 til en nedsatt pris på 90 millioner dollar hver. Rabatten er en kompensasjon for at de store flyene de hadde bestilt, først blir levert i 2011 i stedet for 2009, som opprinnelig lovet.Airbus ba om unnskyldning for forsinkelsen, som skyldtes problemer med det elektriske anlegget, men Thai truet med å kansellere ordren om ikke Airbus godtok å gi dem en kompensasjon.Thai er avhengig av de store flyene som kan ta opp til 853 passasjerer, til flyginger til London, Paris og Frankfurt siden det ikke er rom for å utvide antall flyginger til de svært trafikkerte flyplassene. (©NTB)