Rygge lufthavn ved Moss i Østfold åpnes for sivil flytrafikk til høsten. Så langt er bare én flyavgang på uke i boks. Rygge lufthavn ved Moss i Østfold åpnes for sivil flytrafikk til høsten. Så langt er bare én flyavgang på uke i boks. - Flyselskapene vil føle seg trygge på at vi kommer i mål før de lager avtaler med oss, sier daglig leder Jan Robert Danielsen i Rygge Sivile Lufthavn til DN. Han er overbeivst om at flere flyselskaper vil være på plass innen åpningen.- Vi håper å få mellom 700.000 og 800.000 passasjerer i vårt første driftsår i 2008. Første byggetrinn gir rom for en årlig kapasitet på to millioner passasjerer over lufthavnen, sier Danielsen.Transportøkonomisk Institutt er svært kritisk til passasjerprognosen. Ifølge den høyeste prognosen skal flyplassen ha 1,1 millioner passasjerer i 2008 og nesten 1,3 millioner i 2009.- Det er meget høy prognose. Vi har trukket fra nesten 40 prosent. Selv et passasjertall på 700.000 til 800.000 blir vanskelig å klare for Rygge, sier forsker Viggo Jean-Hansen i Transportøkonomisk Institutt til avisen.